Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Με αφορμή μια άποψη ... ένας διάλογος ...

Με αφορμή το άρθρο Του Πετρου Παπακωνσταντινου, για την εφημερίδα Καθημερινή, της 16ης Απριλίου του 2010 "Το έλλειμα της Ελλάδος είναι πρωτίστως πολιτικό"
ένας διάλογος ...

- από Euaggelos στις 16. Απρίλιος 2010 - 17:54. #318082

Επιλογή των χρεών που θα εξοφληθούν άμεσα εκείνων που πρέπει να αναβληθούν και ίσως να μελετηθεί και η δυνατότητα διαγραφής ορισμένων!
Εάν το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου ήταν μεγάλοι θα το έκαναν αλλά μάλλον είναι μικρότεροι των περιστάσεων!

- από nikos3 στις 16. Απρίλιος 2010 - 18:15. #318103

Το ΠΑΣΟΚ ειναι το κομμα των μικροαστων που μονη τους εννοια ειναι η διατηρηση του καταναλωτικου προτυπου ζωης, η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ομως εχει ριζοσπαστικο σχεδιο κοινωνικης αλλαγης εφικτο, κοστολογημενο, με λογικα ρισκα, που να χτιζει συμμαχιες με ψηφοφορους των αστικων κομματων που διαθετουν εστω το ιδεολογικο υποβαθρο να "δουν" ενα καλυτερο μελλον?
Εδω δεν μπορει, προς το παρον, να συσπειρωσει τα κατωτερα στρωματα...(περασε ολοκληρος Δεκεμβρης και δεν της αφησε τιποτα, ουτε οργανωτικα ουτε ιδεολογικα, μονο προετοιμασια διασπασεων)

- από Euaggelos στις 16. Απρίλιος 2010 - 21:48. #318199

Για τη σύγχρονη αριστερά όπως αναφέρει και ο Πέτρος Παπακωσταντίνου στο βιβλίο του "Επιστροφή στο μέλλον" ,και νομίζω θα συμφωνήσεις, πιό εύκολα τα βρίσκει με τους αστικά κόμματα(βλέπε κκε-ΝΔ ,φλέρτ ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ) παρά με συμπολεμιστές της.

Απόσπασμα "...Έχει κανείς την αίσθηση οτι πολλά στελέχη της αριστεράς νιώθουν μεγαλύτερο πάθος όχι για τον ταξικό τους αντίπαλο ,αλλά για το αντίπαλο αριστερό κόμμα, και ακόμη μεγαλύτερο πάθος νιώθουν όταν πολεμούν τον αντίπαλο μέσα στο ίδιο τους το κόμμα, ή ακόμα καλύτερα μέσα στην ίδια τους την τάση!..."

Η στρατηγική της αριστεράς στην Ελλάδα καταλήγει να είναι νοοτροπίας μικροαστών διανόησης και εργατικής γραφειοκρατίας που επιδιώκει να γίνει κυρίαρχη μέσω του κράτους στη κοινωνία και όχι να την αλλάξουν!
Αριστερά πάντως θα παραμένει πάντα η ελπίδα μιάς καλύτερης μέρας αν και διαφαίνεται να πέρνει την μορφή προσευχής για μεταθανάτιο παράδεισο και επί γής ειρήνης όσο ο κόσμος επιλέγει σε μία αρκετά δημοκρατική χώρα να παίρνει το μέρος των βασανιστών του την ώρα της κρίσης ,δηλαδή στις εκλογές!

- από nikos3 στις 16. Απρίλιος 2010 - 22:27. #318229

Συμφωνω απολυτα.
Και υποψιαζομαι οτι οι ανθρωποι που ενδιαφερονται για μια ουσιαστικη αριστερη παρεμβαση θα βρισκονταν πολυ ευκολα μεσα στο ιδιο μετωπικο ή οποιοδηποτε συνεργατικο σχημα ανεξαρτητως αποχρωσης ή τασης αρκει να εξασφαλιζε μια αντιγραφειοκρατικη και αμεσοδημοκρατικη λειτουργια.
Εκει πραγματικα πιστευω οτι θα ειχαμε θεση ολοι απο ψηφοφορους του ΠΑΣΟΚ ως ΣΥΡΙΖΑ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ομως στην ελληνικη Αριστερα δεν υπαρχει και δεν καλλιεργηθηκε ποτε κουλτουρα διαλογου και αντιπαραθεσης αλλα με ορους που δεν πληγωνουν την ενοτητα. Για αυτο και η πολυδιασπαση που ειναι σπαταλη πολυτιμων ανθρωπινων πορων του εργατικου και λαϊκου κινηματος με αποτελεσμα σημερα, σ' αυτη την κριση, να μην μπορουμε να βρουμε ανθρωπους που να μπορουν να σηκωθουν απ' τον καναπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: