Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ακούει ο κ. Παπουτσής;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=4285


του Σταύρου Θεοδωράκη

Κυριακή μεσημέρι στο Γκάζι. Ένας άντρας περπατάει με την γυναίκα του, το 2 μηνών μωρό τους και την αδερφή της γυναίκας του. Κόσμος πολύς στα πεζοδρόμια και η παρέα πατάει και λίγο στο οδόστρωμα. Ένα αυτοκίνητο μπαίνει παράνομα στο δρόμο και δείχνει να αδιαφορεί και για τον κόσμο αλλά και για το ότι είναι αντίθετο στην κίνηση.

Ο άντρας της ιστορίας βλέποντας ότι το αυτοκίνητο θα πέσει πάνω τους τραβάει την αδερφή της γυναίκας του, φωνάζοντας «πρόσεξε μη σε πατήσει ο ηλίθιος». Το αυτοκίνητο ακινητοποιείται, ο οδηγός πετάγεται έξω κρατώντας ένα μαχαίρι το οποίο προφανώς το είχε σε πρώτη ζήτηση. Όλοι σαστίζουν - ακόμη και η συνοδηγός του - αλλά όταν συνέρχονται είναι αργά. Ο οδηγός έχει μαχαιρώνει τον άντρα τρεις φορές στο πρόσωπο (πίσω από το αυτί, στο μάγουλο και στο φρύδι). Ο κόσμος από τα γύρω μαγαζιά αντιδρά και συλλαμβάνει τον «μαχαιροβγάλτη» ο οποίος είναι (τι λέτε;) ειδικός φρουρός της Αστυνομίας!

Θέλετε και την συνέχεια; Ο ειδικός φρουρός κάνει αμέσως μήνυση για εξύβριση (μήπως και θολώσει τα νερά) και μετά ακολουθεί ο τραυματισμένος άντρας ο οποίος ασκεί την μήνυση από το δωμάτιο του νοσοκομείου!

Πριν αρχίσουμε τα σχόλια έχει κάποια πειστική απάντηση η Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Γιατί καλή η δικαιολογία περί του διαταραγμένου αστυνομικού που δρα φοβισμένος νύχτα στα ταραγμένα Εξάρχεια (αν και κανείς ούτε το δικαστήριο την πίστεψε) αλλά μεσημέρι Κυριακής, στο Γκάζι, αντίθετα στο δρόμο, με μαχαίρι, τι ελαφρυντικό μπορεί κανείς να βρει;

Τα ονόματα βέβαια είναι στη διάθεσή μας αλλά τι σημασία έχουν; Εξηγήσεις χρειάζονται. Και πράξεις βαθιές στο σώμα της αστυνομίας.

1 σχόλιο:

lysandros είπε...

kala re ton maxairwse sto ayti sto magoulo kai sto frydi?Me ti ton maxairwse,me sougiadaki?Kai ti sto diaolo eixe parkinson?Oute ena swsto maxairwma re pousti mou den mporoun na kanoun kai meta tous pairnoun stin astynomia oloi oi giwtades ekei mazeuthkan...AISXOS.